Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γίγαντας με... guts!!

17.03.12 Image O Tζον Ίσνερ απέδειξε πως δεν είναι απλά ένας πανύψηλος τενίστας με σερβίς δυναμίτη... Ο 26χρονος Αμερικανός, σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του επικρατώντας με 2-1 σετ του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό και προκρίθηκε στον πρώτο Masters τελικό της καριέρας του!

Βόμβα μεγατόνων στους "4" του Indian Wells, με τον Τζον Ίσνερ να αρνείται απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του Σέρβου στην Καλιφόρνια.

Ο τελευταίος των... Αμερικανών, παρακινούμενος απ'τους χιλιάδες συμπατριώτες του στο κεντρικό court του Indian Wells Tennis Garden, πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση και επικράτησε με 7-6(7), 3-6, 7-6(5) του Σέρβου Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παίρνοντας το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του πρώτου ATP World Tour 1000 της νέας σεζόν.

Δείχνοντας και άλλα στοιχεία απαραίτητα για έναν μεγάλο πρωταθλητή, πέρα απ'το αδιαμφισβήτητο τεράστιο σερβίς του, ο Ίσνερ πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του την οποία γιόρτασε με την εισοδό του στον πρώτο μεγάλο τελικό αλλά και στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο 26χρονος απ'το Greensboro της Νότιας Καρολίνας και Νο11 του ταμπλό, έδειξε περίσσιο θράσος και θάρρος απέναντι στον καλύτερο τενίστα στο tour και χάρη σε δύο εξαιρετικά tie breaks, έφτασε στην τεράστια νίκη ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του στις κατάμεστες κερκίδες του Indian Wells Garden της Καλιφόρνια.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό ενώ τα τελευταία games και το tie break στο καθοριστικό σετ, έσπασαν καρδιές με τον Ίσνερ να δείχνει ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη αν και ο Τζόκοβιτς έκανε ότι μπορούσε για να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της υπεράσπισης, έχοντας ορισμένες σπουδαίες στιγμές.

Το 1ο σετ κρίθηκε στη διαδικασία του tie break καθώς ο Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το break με το οποίο προηγήθηκε στο 3ο game (2-1) ενώ μια λανθασμένη εκτίμηση του Σέρβου, έδωσε το break back στον Ίσνερ στο 10ο game (5-5). Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός στο tie break και αφού ο Τζόκοβιτς του έδωσε δύο set points με ένα double fault (6-4), δεν άργησε να κλείσει το 1ο σετ με 7-6(7) με τη συμπλήρωση ακριβώς μιας ώρας παιχνιδιού.

Όλοι περίμεναν την αντίδραση του Νόλε ο οποίος έδειχνε να έχει πολλά νεύρα μετά από πολύ καιρό...

Οι δύο άνδρες διατηρούσαν τα σερβίς τους στο ξεκίνημα του 2ου σετ, μέχρι το σημείο που ο Τζόκοβιτς ανέβασε ταχύτητα και με ένα μεγάλο σερί κερδισμένων πόντων προς το τέλος, έκανε αρχικά το break στο 8ο game (5-3) και αφού διατήρησε το σερβίς του στο επόμενο game, έφτασε στην ισοφάριση (6-3).

Το 3ο σετ ήταν όλα τα λεφτά...

Στο 3-3 ο Τζόκοβιτς είχε ευκαιρία για break όμως ο Ίσνερ το έσωσε με έναν huge σερβίς στα 230 χλμ/ώρα! Την ώρα που ο Τζόκοβιτς σέρβιρε στο 6-5 games για να παραμείνει στο ματς, ο Αμερικανός είχε το πρώτο του match point σε advantage, όμως το έσωσε ένα επίσης μεγάλο σερβίς του Νόλε.

Στο tie break που ακολούθησε έγινε... χαμός!

Ο Ίσνερ αγωνιζόταν σαν να ήταν το τελευταίο του παιχνίδι και είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα του breaker με τον Αμερικανό να κερδίζει τρία ακόμη match points χάρη στο δυνατότερο σερβίς μέσα στην εβδομάδα που άγγιξε τα 232 χλμ/ώρα!

Ο Τζόκοβιτς έσωσε τα δύο πρώτα match points, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην 4η ευκαιρία του Ίσνερ ο οποίος μετά από 2 ώρες και 45 συναρπαστικής μάχης, έφτασε στην τεράστια επιτυχία...

Μετά από αυτή τη νίκη, ο Ίσνερ την ερχόμενη Δευτέρα θα ντεμπουτάρει στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης, ότι κι αν κάνει στη συνέχεια.

Από την άλλη, ο Τζόκοβιτς θα χάσει 640 βαθμούς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Ναδάλ-Φέντερερ να τον πλησιάσουν στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Ίσνερ στον τελικό της Κυριακής (22:00GR) θα περιμένει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού Φέντερερ-Ναδάλ ο οποίος θα καθυστερήσει να ξεκινήσει αφού μόλις τελείωσε το πρώτο ματς, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για βροχή...



Τα στατιστικά του αγώνα
isner-djokovic-stats12.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου