Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο Προπονητών στην Ηλιούπολη Με συμμετοχη του Ζαχαρια Κατσιγιαννάκη

Επιμόρφωση Προπονητών:Ανάπτυξη παικτών 11-14 ΕτώνPDFΕκτύπωσηE-mail
Πέμπτη, 08 Μάρτιος 2012 13:00
sem_11-14_3
logogr1okΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Φ.Ο.Α.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: 3ο ΣΤΑΔΙΟ/ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 11-14 ΕΤΩΝ
Η Τεχνική Διεύθυνση της Ε.Φ.Ο.Α., συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Προπονητών, μετά από την εφαρμογή του 1ου (PLAY TENNIS/ PLAY & STAY),το 2009, και του 2ου Σταδίου( Tennis 10s), το 2010, προχώρησε στην εφαρμογή του 3ου , διοργανώνοντας το κεντρικό σεμινάριο αυτού του σταδίου, με θέμα την «Ανάπτυξη Παικτών 11-14 ετών».
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, από την Παρασκευή 2 μέχρι και τηνΚυριακή 4 Μαρτίου . Μέρος του σεμιναρίου ήταν και η ημερίδα εκπαίδευσης Tutors για τη συγκεκριμένη θεματολογία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου.
Την εκπαίδευση των Tutors, καθώς και την παρουσίαση του Σεμιναρίου, έκανε ο expert της I.T.F και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής του Πόζναν/ Πολωνία, κ. Piotr Unierzyski.

Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου, με την εκπαίδευση 15 Ελλήνων προπονητών ως Tutors, στην ανάπτυξη παικτών 11-14 ετών , με στόχο να αποκτήσουν τις γνώσεις προκειμένου να παρουσιάζουν το συγκεκριμένο σύστημα στους Έλληνες προπονητές.
Οι 15 προπονητές που παρακολούθησαν την ημερίδα εκπαίδευσης των Tutors ήταν 2 μέλη της Τεχνικής Διεύθυνσης, 12 προπονητές που εκπροσωπούσαν 7 Ενώσεις Σωματείων Αντισφαίρισης και 1 διδάσκων από την ειδικότητα αντισφαίρισης του      Τ. Ε. Φ. Α. Α. Αθηνών και ήταν οι ακόλουθοι:
1. Μουλιανιτάκης Μάνος / Τεχνική Διεύθυνση ΕΦΟΑ
2. Παπαχατζής Γεώργιος / Τεχνική Διεύθυνση ΕΦΟΑ
3. Ανεσιάδης Χαράλαμπος / Β Ένωση
4. Αδαλόγλου Μιχάλης/Γ Ένωση
5. Μίζιος Δημήτρης/ Ε Ένωση
6. Ουρανίδης Φίλιππος/ Ε Ένωση
7. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης/ ΣΤ Ένωση
8. Παπαδόπουλος Γιώργος / ΣΤ Ένωση
9. Δολιανίτης Μανόλης / Ζ Ένωση
10. Τάκης Πούντζας/ Θ Ένωση
11. Παπαϊωάννου Χαράλαμπος/ Θ Ένωση
12. Αναγνωστόπουλος Γρηγόρης / ΙΑ Ένωση
13. Βασιλειάδου Όλγα / ΙΑ Ένωση
14. Σταμούλος Γιώργος / ΙΑ Ένωση
15. Νίκος Γρίβας/ ΤΕΦΑΑ Αθηνών
Την ευθύνη της επιλογής των συμμετεχόντων την είχαν αποκλειστικά και μόνο οι Ενώσεις και οι Ειδικότητες Αντισφαίρισης των Τ.Ε.Φ.Α.Α. όλης της χώρας.
Η Παρασκευή 2 Μαρτίου, ήταν η πρώτη μέρα του Σεμιναρίου, όπου ο κος Unierzyski, παρουσίασε τα θέματα της σύγχρονης μεθοδολογίας και τακτικής, του ρόλου της βιομηχανικής των κινήσεων στην τεχνική των χτυπημάτων στο σύγχρονο τένις, κλείνοντας τη πρώτη μέρα με παρουσίαση στο γήπεδο της τεχνικής των χτυπημάτων για παίκτες υψηλού επιπέδου.
Τη δεύτερη μέρα, ο ομιλητής, συνέχισε τη παρουσίαση των θεμάτων, αναλύοντας το θέμα της διάγνωσης , βελτίωσης και διόρθωσης της τεχνικής, την ψυχολογική και διανοητική προπόνηση για παίκτες αγώνων, συνέχισε με την τεχνική βελτίωση και το σχεδιασμό ενός πιο αποτελεσματικού μαθήματος και έκλεισε την δεύτερη μέρα με την παρουσίαση των διπλών για τις ηλικίες 11-14.
Την Κυριακή 4 Μαρτίου ο κος Unierzyski, ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις του, αρχίζοντας με τον σχεδιασμό και την περιοδικότητα στον προγραμματισμό της προπόνησης και τελειώνοντας με την παρουσίαση στο γήπεδο διαφορετικών τρόπων προπόνησης που χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη προπονητική διαδικασία, ενώ το σεμινάριο έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον ομιλητή, από τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ κο Σπύρο Ζαννιά
Στον επίλογο πρέπει να επισημάνουμε την απόλυτη επιτυχία του Σεμιναρίου, τόσο από τη συμμετοχή 110 προπονητών-τριών, όσο και από την εξαίρετη παρουσία του κ. Unierzyski.
Ακόμα, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδροτα μέλη του Δ.Σ. και την προπονητική ομάδα του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης καθώς και την προπονήτρια Μαρίνα Τσετσέλη, για την αμέριστη βοήθεια τους, τόσο στην οργάνωση όσο και στην διεξαγωγή του Σεμιναρίου.
Η εφαρμογή των δύο πρώτων σταδίων του Προγράμματος Επιμόρφωσης Προπονητών και η έναρξη του τρίτου, αποτελούν τα βήματα της υλοποίησης ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που στοχεύει, στην ολοκλήρωση ενός ενιαίου και συγκεκριμένου προπονητικού συστήματος το οποίο  αποτελεί την επίσημη θέση και πρόταση τηςΕΦΟΑ και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την ITF.

sem_11-14_13
sem_11-14_14
sem_11-14_15
sem_11-14_1
sem_11-14_2

sem_11-14_6

sem_11-14_7
sem_11-14_5
sem_11-14_9
sem_11-14_16
sem_11-14_12
sem_11-14_11

sem_11-14_4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου