Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η ώρα της στέψης

18.03.12
federer-isner-vika-masa12_4.jpgΤο Indian Wells είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει τους δυο σπουδαίους τελικούς σε άντρες και γυναίκες και ολόκληρος ο τενιστικός κόσμος περιμένει ανυπόμονα τις μαγικές επινοήσεις των τεσσάρων φιναλίστ. Ο "Βασιλιάς" Φέντερερ με τον "Γίγαντα" Ίσνερ και οι συνήθεις ύποπτοι στις γυναίκες, Αζαρένκα και Σαράποβα στους τελικούς της.. ερήμου!

Υπάρχουν στιγμές που η λογική και ο χρόνος σταματάνε και δίνουν τη θέση τους στην δίψα και στο πάθος για διάκριση και δόξα. Αυτές τις στιγμές περιμένει τόσο καιρό σύσσωμος ο τενιστικός κόσμος και εν τέλει, η πιο μεγάλη ώρα για άντρες και γυναίκες έφτασε. Σας παρουσιάζουμε τους δύο σπουδαίους τελικούς στο Indian Wells.

Ξεκινώντας απ'τον μεγάλο "Βασιλιά", ο Ρότζερ Φέντερερ απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί θεωρείται ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Μπορεί ο Ελβετός να μην πήρε τον τίτλο που τόσο ήθελε στο Αυστραλιανό, αλλά από 'κει και πέρα σαρώνει ο,τιδήποτε βρίσκεται στον δρόμο του.

Μετά από δυο συνεχόμενους τίτλους σε Ρότερνταμ και Ντουμπάι, το ελβετικό φαινόμενο μοιάζει με τρένο δίχως φρένα και η πορεία προς το Νο1 πλέον φαντάζει περισσότερο δυνατή από ποτέ.

Είναι πραγματικότητα πως ο Φέντερερ έκανε ένα απ΄τα καλύτερα παιχνίδια του κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και είναι ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στο αγαπημένο του Indian Wells, αλλά σίγουρα δεν τον παίρνει να υποτιμήσει τη νέα αμερικανική δύναμη που ακούει στο όνομα Τζον Ίσνερ.

Ο 26χρονος Αμερικανός, Νο11 στον κόσμο, αποτελεί την έκπληξη του τουρνουά και φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο "rookie" σε τελικό Masters γκρέμισε τα όνειρα του Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείοντας τον στους ημιτελικούς και πλέον στον αγώνα του με τον Φέντερερ του δίνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία για διάκριση.

Eνδεικτικό είναι το γεγονός πως ο Ίσνερ σημείωσε ήδη φέτος την πρώτη του νίκη επί του Φέντερερ στον αγώνα της Ελβετίας με τις ΗΠΑ, όταν σε έναν πολύ σπουδαίο αγώνα, ο Αμερικανός κατάφερε να επικρατήσει με 4-6, 6-3, 7-6(4), 6-2 του Ελβετού. Συνολικά το Head to Head μεταξύ τους είναι 2-1.

Mπορεί ένας τελικός μεταξύ Φέντερερ και Ίσνερ να μην προκαλεί τόσο το ενδιαφέρον και σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν απόψε παρακολουθούσαμε τον "Τζόκο" ή τον "Ταύρο" στην θέση του Αμερικανού, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς απ'τους προαναφερθέντες δεν άξιζε περισσότερο απ'τον "πιτσιρικά" να βρίσκεται εδώ.

Ο μεγάλος τελικός των αντρών θα διεξαχθεί φυσικά στο κεντρικό court του Ιndian Wells Tennis Garden και θα ξεκινήσει περίπου στις 22:00GR-Live Streaming-Novasports.

Δύο ώρες νωρίτερα (20:00GR-Eurosport) κονταροχτυπιούνται οι δυο καλύτερες τενίστριες στον κόσμο. Το Νο1, Βικτόρια Αζαρένκα συναντάει εκ νέου μετά τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρία Σαράποβα.

Στην τελευταία τους συνάντηση η Λευκορωσίδα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην Σαράποβα, την οποία κέρδισε με 6-3, 6-0 δίνοντας την εντύπωση πως επρόκειται για προπόνηση και όχι για τελικό σε Grand Slam.

Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, η 24χρονη Ρωσίδα πλέον φαίνεται πιο ικανή για την υπέρβαση και τίποτα δεν δείχνει πως η Αζαρένκα θα έχει το ίδιο εύκολο έργο.

Ο μεγάλος τελικός των γυναικών αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς και οι δυο τενίστριες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ικανές να χαρίσουν μαγικές στιγμές σ'αυτούς που θα τον παρακολουθήσουν.

Το σκορ στα μεταξύ τους ματς είναι στο 4-3 υπέρ της Αζαρένκα, αυτό βέβαια δεν λέει τίποτα, καθώς σε τέτοια παιχνίδια τα νούμερα των στατιστικών και η προϊστορία παίζουν τον μικρότερο ρόλο.

Οι γυναίκες ανοίγουν τον χορό των τελικών στο κεντρικό court και το παιχνίδι τους θα αρχίσει στις 20:00GR. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές και χιουμοριστικές αναφορές από διάφορα τενιστικά blogs που αναφέρουν πως καλό είναι για αυτούς που θα παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση να φέρουν μαζί τους και ωτοασπίδες, κάνοντας αναφορά στις πιο "ηχηρές" τενίστριες του γυναικείου τένις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου