Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δεν τελειώνει ο Γκόνζο
21.03.12
Επίσημη έναρξη του Sony Ericsson Open σήμερα στον Μαϊάμι με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια στο πρόγραμμα και αρκετές επανεμφανίσεις τενιστών που βρίσκονταν εκτός δράσης για καιρό.
Όλα τα βλέμματα ωστόσο είναι στο ματς που κλείνει την αυλαία, εκεί όπου ο Φεντάντο Γκονζάλεζ αντιμετωπίζει Νίκολας Μαχούτ. Άραγε θα είναι τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του;

Miami
Δεύτερο κατά σειρά Master event, μετά το Indian Wells αυτήν την φορά στο Crandon Park Tennis Center του Μαϊάμι. Οι συνθήκες Sony Ericsson Open είναι αρκετά περίεργες, καθώς τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κάνουν τις μπάλες πιο βαριές και συνεπώς το bounce είναι χαμηλό, ενώ παράλληλα τα courts του Μαϊάμι θεωρούνται από τα πιο αργά hardcourts στο tour.
Γενικά τενίστες με σταθερότητα από την baseline και καλά αμυντικά προσόντα διακρίνονται τα τελευταία χρόνια στην διοργάνωση με μερικούς από αυτούς να είναι οι Άντι Μάρει, Ράφαελ Ναδάλ, Νταβίντ Φερέρ, Νικολάι Νταβιντένκο, Τόμας Μπέρντιχ και Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.
Σημαντικό στοιχείο είναι πως η διαφορά είναι μεγάλη στην βραδινή ζώνη, αφού οι συνθήκες είναι ακόμα πιο αργές που προσεγγίζουν ακόμα και χωμάτινες επιφάνειες. Το 2011 το τρόπαιο μπήκε μαζί με πολλά ακόμα στην συλλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Edouard Roger-Vasselin (FRA) vs. Xavier Malisse (BEL)
Με απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες ήρθε ο Χαβιέ Μαλίς στο Μαιάμι, ο οποιός αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό τενίστα αλλά το βασικό του μειονέκτημα είναι πως δεν καταφέρνει να κρατήσει το υψηλό του επίπεδο για αρκετό διάστημα. Ο Βέλγος θα βρει απέναντι του τον Ρότζερ Βάσσελιν που έλαβε μέρος στο Guadalajara Challenger την προηγούμενη εβδομάδα αποτυγχάνοντας να εντυπωσιάσει. Ο Γάλλος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Sony Ericsson Open ξεπερντώντας στα προκριματικά τον Γουάρντ και τον Κιντράτσεβ που αποσύρθηκε.
Γενικότερα ο Μαλίς διαθέτει λίγο καλύτερο σερβίς και έχει την ικανότητα να παίζει με μεγάλη ποικιλία στα χτυπήματα του μέσα στο court, ενώ από την άλλη ο Γάλλος είναι αρκετά σταθερός τενίστας από την baseline με καλά χτυπήματα και από τις δύο πλευρές και συχνές ανόδους στο φιλέ, αφήνοντας όμως πολλές φορές το cross court πεδίο ανοιχτό και τενίστες με καλά passing shots του κάνουν την ζημία.
Δύσκολο ματς για προβλέψεις, όμως θα εμπιστευτούμε τον Χαβίε Μαλίς με μέτριο ποντάρισμα μιας και πρέπει να βρεθεί συνήθως σε αυτήν την μέτρια κατάσταση για να αποφασίσει να ανεβάσει το επίπεδο του και να αποδώσει το καλύτερο του τένις και πιθανότατα έφτασε η ώρα να το κάνει.
Εκτίμηση: Xavier Malisse (1.83 Betfair)

Michael Llodra (FRA) vs. Lukas Rosol (CZE)
Σε περιπέτειες μπήκε ο Μίκαελ Λοντρά μετά το ρατσιστική συμπεριφορά του στο BNP Paribas Open, αφού εκτός από τo πρόστιμο που του επιβλήθηκε αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την συνέχεια της διοργάνωσης για ευνόητους λόγους. Στο πρώτο γύρο ο Γάλλος θα βρει σήμερα απέναντι του τον Λούκας Ρόσολ, ο οποίος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν έχοντας 2 νίκες και 6 ήττες σε πρώτους γύρους ATP διοργανώσεων.
Ωστόσο ο Τσέχος έχει ένα πολύ καλό σερί απέναντι σε αριστερόχειρες, κερδίζοντας τελευταία τους Μπέρερ, Ζβέρεφ, Σούρελ, Μαναρίνο και Μέλτζερ. Μπορεί ο Ρόσολ να μην έχει τα καλύτερα αποτελέσματα φέτος σε hardcourts, όμως ούτε και ο Λοντρά εντυπωσιάζει μιας και όλες οι νίκες του έχουν έρθει απέναντι σε τενίστες σε πολύ άσχημη φόρμα.
Οι συνθήκες στο Μαιάμι είναι αρκετά αργές και γενικότερα έχει απολογισμό 2-4 τα τελευταία χρόνια, χάνοντας από τους Γράνολερ, Βολάντρι, Φερέρ και Μέλτζερ. Ο Λοντρά δεν αναμένεται να έχει μεγάλη υποστήριξη μετά το πρόσφατο συμβάν και εμείς βλέπουμε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι και έτσι θα πάμε με τις μεγάλες αποδόσεις, ποντάροντας τον Ρόσολ με χαμηλό προς μέτριο ποντάρισμα.
Εκτίμηση: Lukas Rosol (2.96 Betfair)


Nicolas Mahut (FRA) vs. Fernando Gonzalez (CHI)
Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το ματς της ημέρας και πως θα μπορούσε να μην διεξαχθεί στο κεντρικό court του Μαϊάμι. Το Φερνάντο Γκονζάλεζ έχει ανακοινώσει πως μετά το Sony Ericsson Open θα βάλει τέλος στην μεγάλη καριέρα του καθώς πλέον μετά από τόσους τραυματισμούς δεν έχει την ενέργεια που απαιτείται για να βρίσκεται καλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Χιλιανός θα βρει απέναντι του τον Νίκολας Μαχούτ, που μετρά 6 νίκες και 7 ήττες φέτος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο Ντάλας όπου κέρδισε το Σούλερ και ηττήθηκε εύκολα από τον Τόμι Χάας.
Σίγουρα το ματς δεν τοποθετήθηκε στην βραδινή ζώνη τυχαία, αφού οι διοργανωτές γνωρίζουν πως οι συνθήκες θα είναι πιο αργές και έτσι καταρχάς ο Γκονζάλεζ θα έχει καλύτερες πιθανότητες και δεύτερον το serve and volley του Μαχούτ δεν θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.
Ο Χιλιανός βρίσκεται αρκετές ημέρες στο Μιάμι και προπονείται και δεν επέλεξε τυχαία να είναι αυτός ο τελευταίος του σταθμός καθώς, σε αυτήν την πόλη ζει μεγάλος αριθμός Χιλιανών και Λατίνων κατοίκων και πάντα αισθανόταν σαν το σπίτι του, όπως δήλωσε πρόσφατα. Σίγουρα ο Φερνάντο δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση, όμως το σερβίς του μπορεί ακόμα να κάνει την ζημιά, ενώ το forehand του παραμένει ένα από τα καλύτερα στο κόσμο. Μπορεί η κίνηση του μέσα στο court να μην είναι η ίδια, όμως απέναντι σε ένα serve and volley τενίστα ο ρυθμός θα είναι χαμηλός χωρίς μεγάλη ένταση.
Όλα είναι υπέρ του Γκονζάλεζ σήμερα, σε ένα γεμάτο κεντρικό court που θα είναι στο πλάι του και έτσι για τις παλιές καλές στιγμές που μας έχει χαρίσει θα πάμε με την έκπληξη του Χιλιανού με δυνατό ποντάρισμα μιας και πιστεύουμε πως θα τα δώσει όλα ώστε να μην πει ʽαντίοʼ από τον πρώτο κιόλας γύρο.
Εκτίμηση: Fernando Gonzalez (2.36 Betfair)

--------------------------------------------------------------------------------

Rimouski  
Το Rimouski Challenger είναι ένα τουρνουά που διοργανώνεται στο Ville de Rimouski Tennis του Καναδά και αποτελεί μέλος του ATP Challenger Tour. Η επιφάνεια είναι indoor hardcourt με μέτριες προς γρήγορες συνθήκες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταφέρνουν πάντα να φτάσουν στον τελικό Αμερικάνοι, ενώ γενικά τενίστες με ισχυρά σερβίς και επιθετικές αρετές όπως οι Πόσπισιλ, Πριζιένζι, Σμίτσεκ, Νίλσεν φτάνουν στους τελικούς γύρους. Κατακτητής του τίτλου το 2011 ήταν ο Μαξ Βόλμαρανς.

Pierre-Hugues Herbert (FRA) vs. Clement Reix (FRA)
Γαλλική μονομαχία έχουμε σήμερα στο Rimouski Challenger, μεταξύ δύο τενιστών που γνωρίζονται αρκετά καλά καθώς έχουν βρεθεί άλλες τρεις φορές αντιμέτωποι, ενώ έχουν προπονηθεί αρκετές φορές μαζί. Ο Κλεμέντ έρχεται με αρκετή αυτοπεποίθηση συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που είδαμε στα προκριματικά, με την νίκη του απέναντι στον Γκρέμελμαιρ. Ο Γάλλος ήταν αψεγάδιαστος από την γραμμή του σερβίς έχοντας 91% κερδισμένους πόντους από το πρώτο του.
Από την άλλη ο Χέρμπερτ είχε δυσκολότερο έργο, καθώς χρειάστηκε σχεδόν δύο ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του γηπεδούχου Μονέτε που έδωσε μεγάλη μάχη μέσα στο court αλλά η έλλειψη εμπειρίας του στοίχισε στα σημεία κλειδιά.Ο Κλεμέντ δείχνει να απολαμβάνει περισσότερες τις συνθήκες στις που επικρατούν στο court του Καναδά, με το σερβίς του να κάνει μεγάλη ζημιά, ενώ παίζει με μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του προετοιμάζοντας το έδαφος στους περισσότερους πόντους για μια άνοδο στο φιλέ. Ο Χέλμπερτ μπορεί να κρατήσει το σκορ κλειστό, όμως η εκτίμηση είναι πως ο Κλεμέντ θα πάρει την νίκη και θα τον εμπιστευτούμε με μέτριο ποντάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου