Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

23.03.12 federer-miami12_408.jpgΈχοντας πανηγυρίσει δύο φορές στην καριέρα του το double "Indian Wells/Miami" το 2005 και το 2006, ο Ρότζερ Φέντερερ θέλει να επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα και καλύτερες συγκυρίες δεν θα μπορούσε να φανταστεί αφού είναι μακράν ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στο tour και στους τελευταίους αγώνες του δείχνει... ανίκητος!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο "man to beat" στο δεύτερο συνεχόμενο Masters της σεζόν, έχοντας θριαμβεύσει στο πρώτο την περασμένη εβδομάδα στο Indian Wells.

Αν και είναι έτοιμος να κλείσει τα 31 του χρόνια, ο Ελβετός το τελευταίο εξάμηνο, παίζει ένα από τα καλύτερα τένις της ζωής του κυριαρχόντας στα σημαντικά τουρνουά στο tour, με μοναδική εξαίρεση το Australian Open.

"Θα ήθελα να κερδίσω ακόμη ένα double σε Indian Wells και Μαϊάμι. Το έχω κάνει ήδη δύο φορές και ξέρω πως να το κάνω αλλά και πόσο δύσκολο είναι για να το κάνω... Παίζω καλά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τενίστες δεν παίζουν καλά" τόνισε ο Φέντερερ την Πέμπτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη και την ήττα του στα ημιτελικά του US Open, ο Φέντερερ έχει σαρώσει στην κυριολεξία τους τίτλους, με επιτυχίες σε Βασιλεία, Παρίσι (Masters), Λονδίνο (ATP World Tour Finals), Ντουμπάι, Ρόντερνταμ και πιο πρόσφατα στο Indian Wells (Masters).

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω κερδίσει στα έξι από τα οχτώ τελευταία τουρνουά που έχω πάρει μέρος. Είναι ξεχωριστό" ανέφερε ο Φέντερερ σχετικά με τη φόρμα του τους τελευταίους μήνες.

Το ιδανικό σενάριο για τον Βασιλιά θα ήταν ο τίτλος στο Μαϊάμι με τον οποίον θα μειώσει κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή (με προϋποθέσεις ανεβαίνει και στη 2η θέση), πλησιάζοντας στο μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος απ'την επιστροφή στο Νο1 και την κατάρριψη του ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με τις 286 εβδομάδες στο θρόνο της ATP (285 έχει ο Φέντερερ).

Μετά τους δύο συνεχόμενους τίτλους στο Μαϊάμι τη διετία 2005-06, ο Φέντερερ δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στον τελικό της διοργάνωσης ενώ πέρυσι ηττήθηκε εύκολα απ'τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά.

"Δεν είμαι ο υπερασπιστής του τίτλου εδώ. Έχω να υπερασπιστώ μόνο έναν ημιτελικό. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά για μένα".

Στον πρώτο του αγώνα στο Crandon Tennis Park, ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο το μεγαλύτερο ταλέντο των ΗΠΑ, τον 19χρονο Ράιαν Χάρισον.

"Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώσει πολύ το ranking του φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας κλασικός Αμερικάνος hard-court τενίστας αλλά έχει και πολύ καλά αμυντικά στοιχεία και παίζει με αυτοπεποίθηση. Αυτό τον κάνει δύσκολο αντίπαλο για το 2ο γύρο" είπε ο Φέντερερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου